Racketclub Powershot 3

Programmeerbare ballenmachine die, ondanks de vele mogelijkheden en programmeerbaarheid van eigen programma's, toch erg gemakkelijk te bedienen is. De machine werkt op een interne accu (die extreem lang werkt 6-8 uur!) en op 220V (voor continu gebruik), alles zit standaard bij de machine (zonder benodigde extra's). De machine heeft extra grote wielen (voor gemakkelijk transport), een korf die perfect omgekeerd op de machine past (voor ruim 180 ballen), afstandsbediening en heeft een snelle oplader en 220V kabel, Optioneel is een externe accu.
De machine schiet op vast punt, horizontaal 2-line, 3-line of volkomen willekeurig, verticaal in 2 dieptes (vb serviceline en baseline) of willekeurig, 6 speciale cross trainingen voor 2 ballen op verschillende posities schuin op de baan (vb kort midden en diep op FH, etc.) en schiet normale/topspin/slice ballen. Helemaal uniek zijn de random functie, die echt willekeurig speelt (dus niet slechts heen en weer gaat tussen 2 posities) en is de programmeerbaarheid van eigen programma's van max. 28 posities op de baan.
Prijs:€ 2150,00
Bag met 120 ballen (actieprijs alleen bij ballenkanon) Tooltip
Ideale ballen voor ballen machines: drukloos maar relatief zachte buitenkant waardoor comfortabel voor de arm.
Ballenraper Tooltip
Elke keer ballen rapen wordt bij een ballen machine veel gemakkelijker met 1 van deze ballenrapers!
PS3_schuinachter_mooi
PS3_ballenkorf met ballen
PS3_ballenkorf met handle
PS3_voorkant2
Beschrijving

 

Deze machine heeft zo veel mogelijkheden en is zo compleet uitgevoerd, dat een trainer en een prive speler eigenlijk vrijwel alle gewenste oefeningen kan uitvoeren. Zie voor details:

- Compacte machine met grote wielen voor gemakkelijk transporteren, uitschuifbare handle en grote ballenkorf die exact omgekeerd op de machine past, voor compact opbergen en gemakkelijk vervoer

- Vast punt heel exact en eenvoudig in te stellen via een nummer (horizontaal: 10-70, verticaal 10-40)

- Volkomen willekeurig links/rechts varieren eventueel gecombineerd met kort lang, het schietmechanisme zit in de machine zodat je niet aan de stand van de machine kunt zien waar de bal wordt geschoten en dus niet voorspelbaar! De random functie is uniek voor ballenkanonnen (zie 6:45 in Powershot 3 video) en niet zoals alle andere merken, alleen links/rechts bewegen. De machine gaat willekeurig naar 28 posities op de baan (7 horizontale en 4 verticale posities).

- 6 verschillende programma's voor 2 achtereenvolgende cross ballen (1 korter en 1 dieper op 2 verschillende horizontale posities), een heel goede oefening voor vooruit/achteruit en links/rechts bewegen op de baan.

- 2-line en 3-line functie voor het exact aanspelen van 2 of 3 (groepjes) spelers op de baan.

- Programmeerbaar voor eigen programma's. Hierdoor is vrijwel elke gewenste oefenvorm mogelijk.

- Normale, topspin en slice ballen waarbij de hoeveelheid spin naar wens gekozen kan worden, dit kan natuurlijk gecombineerd worden met het schieten op verschillende posities

- Korf voor ongeveer 180 ballen. De korf en machine zijn mooi gemaakt zodat alle ballen worden weggeschoten en geen ballen in de machine kunnen blijven achterblijven. De korf zit vast op de machine door de speciale vorm, er hoeft niets te worden vastgeklikt om de korf goed vast te laten zitten op de machine.

- Werkt op het lichtnet (kabel via stopcontact) of via een high level interne accu die extreem lang de machine kan voorzien van energie (6-8 uur). Optioneel kan op de machine ook een externe accu worden aangesloten, deze zijn los verkrijgbaar.

- Snelheid in te stellen van 20 - 140 km/uur, frequentie in te stellen tussen 2 en ongeveer 8 seconden.

- Ook geschikt voor jeugdballen (stage 1 - 2)

- Display op de afstandsbediening. Hierdoor zie je precies hoe de machine ingesteld staat en is het heel gemakkelijk om via de afstandsbediening alle settings in te stellen. Ook de eigen programma's zijn gemakkelijk in te stellen en ondanks de vele mogelijkheden van de machine, blijft de bediening via de afstandsbediening heel eenvoudig.

- De machine heeft een standaard Engelse handleiding maar De Racketclub heeft ook een veel uitgebreidere Nederlandse en Engelse handleiding gemaakt voor de machine alsmede een e-book met diverse specifieke trainingen met de machine.

- 2 jaar garantie. De Racketclub heeft een servicecentrum voor ballenkanonnen met vrijwel alle onderdelen van de machines op voorraad. Ook hebben we veel kennis van de machines zodat een (incidenteel) probleem met de machine snel kan worden verholpen.

 

Met name de random functie en de programmeerbaarheid maken de Powershot 3 een unieke machine. De random functie is niet alleen heen en weer bewegen tussen 2 posities (horizontaal en verticaal), zoals vrijwel alle ballenkanonnen, maar willekeurig op 28 verschillende posities in het veld. Programma's zijn eenvoudig zelf te maken via de afstandsbediening. Hierbij kunnen alle 28 posities op de baan gebruikt worden (horizontaal: 7 posities, verticaal: 4 posities). Denk bij het programmeren aan eigen oefeningen zoals deze voor een speler in een tenniswedstrijd vaak voorkomen, maar ook allerlei oefenvormen waarbij meerdere (groepjes) spelers worden aangespeeld. Als voorbeeld hiervan kun je zelfs 4 groepjes op de baan aanspelen van verschillende sterktes. Programmeer op horizontale positie 1, 3, 5 en 7 waarbij bijvoorbeeld 1 en 3 korter bij het net wordt aangespeeld op verticale positie 1 (lager niveau) terwijl 5 en 7 dieper worden aangespeeld (hoger niveau) op verticale positie 4.Bij de eigen oefeningen kunnen ook de ballen in topspin of slice worden aangespeeld.

Programmeerbare machines zijn vaak moeilijk te bedienen, maar dat is bij deze machine toch heel eenvoudig. Definieer alleen op welke posities je de bal wil schieten en het programma is klaar. De details (spin, frequentie, snelheid) worden voor alle ballen gelijk ingesteld en zijn dus niet afzonderlijk per bal in te stellen. Dit is misschien jammer maar hierdoor blijft het programmeren heel simpel terwijl toch vrijwel alle gewenste oefeningen zelf gemaakt kunnen worden. Kortom voor iedereen een gemakkelijk te bedienen machine met ongekende mogelijkheden en een heel mooie prijs!

Voor video:  Powershot 3 video