Er zijn heel veel verschillende snaren en het is moeilijk om de perfecte snaar uit te kiezen. Je kunt al zeker niet zeggen dat merk "XYZ???" het beste is voor jou aangezien elk merk snaren maakt voor elk type speler.

De Racketclub kiest snaren niet uit op het merk maar op de eigenschappen en de prijs. Om een beter beeld te krijgen welke snaren geschikt zijn voor jou, hebben we al onze snaren in een schema verwerkt zodat je een idee hebt waar je de meest geschikte snaar moet zoeken. Ben je iemand die veel harde ballen slaat en aan de lopende band snaren stuk slaat, dan is het goed om de snaren richting "Duurzaamheid" eens te bekijken. Ben je echter meer een speler die het van de gevoelige ballen en de "touch" moet hebben dan kun je meer richting "Zacht gevoel" zoeken.

Natuurlijk moet je snaren altijd uitproberen. Als je echter voor jezelf een idee hebt waar je ongeveer moet zoeken, dan weet je met behulp van dit schema welke andere snaren ongeveer in de buurt zitten van wat jij lekker vindt. De kleur van de ovaal geeft het merk van de snaar aan en in elke ovaal staat het type vermeldt.