Omdat De Racketclub nu steeds meer DE specialist in ballenkanonnen en bespanmachines is en wij nog een voorraad tennisballen hadden waarvan wij de voorraadruimte nodig hadden, wilden wij deze tennisballen aan een goed doel geven. En wat is dan een beter doel dan de Richard Krajicek Foundation die allerlei faciliteiten en activiteiten voor jeugd opzet en organiseert en waarvoor ook veel tennisballen nodig zijn. Inmiddels heeft de De Richard Krajicek Foundation al ruim 100 (tennis-)playgrounds aangelegd en zij waren dan ook erg blij met het aanbod en De Racketclub heeft hiermee een mooie impuls gegeven aan de sportstimulering voor jeugd. Kijk voor extra informatie: http://krajicek.nl/

Ruimte voor sport, ruimte voor jeugd

Sport verbroedert en bevordert de teamgeest, laat je grenzen opzoeken, leert je discipline en sociale vaardigheden”.

Sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Maar de mogelijkheden om te sporten, zijn niet in elke buurt of wijk even groot.

Sinds oud-tennisser Richard Krajicek in 1996 Wimbledon won, zet hij zich met grote bevlogenheid in om overal in Nederland multifunctionele speelpleinen te realiseren in wijken waar geen voorzieningen zijn. Onlangs is het 102 de sportplein in gebruik genomen.

Op deze zogeheten playgrounds beoefenen de kinderen verschillende sporten zoals, voetbal, tennis en basketball.

 

De Richard Krajicek Foundation initieert sinds 1997 projecten en werkt hierbij nauw samen met de gemeenten, woningbouwcorporaties en andere betrokkenen, zoals jongeren, buurtbewoners, scholen en welzijnsorganisaties.

 

De Richard Krajicek Foundation laat kinderen sporten en spelen.

 

Voor meer informatie: www.krajicek.nl